وجود بیش از 90 درصد خانه مسافرهای غیرمجاز
به گزارش مجله سیاران، به گفته رئیس جامعه هتلداران کشور بیش از 90 درصد خانه مسافرها غیرمجاز هستند.
دستگاه های اقامتی غیرمجاز همانند خانه مسافرها یکی از موارد مورد بحث صنعت گردشگری بوده که همیشه مخالفت هتل داران را به همراه داشته است. بر این اساس چند روز پیش شهرام علی محمدی، معاون گردشگری استان تهران با ارسال بخشنامه ای دفاتر خدمات مسافرتی را ملزم به اسکان مسافران در مراکز اقامتی دارای مجوز از سازمان میراث فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد با دفاتری که برای کاهش هزینه یا سایر موارد اقدام به اسکان مسافران در مراکز غیرمجاز می نمایند، برخورد قانونی خواهد نمود.
جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور درباره دستگاه های اقامتی غیرمجاز گفت:
در حال حاضر بحث دستگاه های اقامتی غیرمجاز فراکشوری شده و در همه استان ها چنین اقامتگاه هایی را احداث نموده اند. از خانه های اجاره ای تا سایر واحد های اقامتی جزء این دستگاه ها هستند و اکنون به بحث اقامت رو آورده اند. همین موضوع سبب شده تا کیفیت خدمات دهی ما در بحث بهداشت و موارد دیگر به شدت کاهش پیدا کند.
وی اضافه نمود:
علاوه بر این موضوعات وجود این دستگاه های اقامتی رقابت نابرابری را ایجاد نموده است. چراکه آنها مالیات، بیمه و عوارض های دیگر را پرداخت نمی نمایند و قیمت تمام شده آنها بسیار پایین تمام می گردد. بنابراین با قیمت های خیلی پایین تر از هتل ها خدمات می دهند و بخش اعظمی از بازار را جذب می نمایند. بعلاوه جدا از این مباحث در این دستگاه های اقامتی ممکن است، ده ها مشکل دیگر همانند مسائل اجتماعی و فرهنگی هم ایجاد گردد. به هرحال امکان وقوع خیلی از اتفاقات در این مکان ها وجود دارد و ما خودمان بارها چنین چیزهایی را شنیده ایم.
حمزه زاده با بیان اینکه بالای 90 درصد خانه های مسافری که در حال حاضر فعالند، غیرمجاز هستند، ادامه داد:
حتی اقامتگاه های بوم گردی نیز باید برای فعالیت خود از سازمان میراث فرهنگی مجوز بگیرند ولی ما بعضا می بینیم که آنها تابلو اقامتگاه های بوم گردی دارند ولی هیچ گونه مجوزی از جایی نگرفته و به نوعی غیرمجاز به شمار می آیند.
حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی در پاسخ به رئیس جامعه هتلداران کشور درباره بخشنامه ارسال شده از سوی معاون گردشگری استان تهران به دفاتر که آنها را ملزم به اسکان گردشگران در مراکز اقامتی دارای مجوز از سازمان میراث فرهنگی می نماید، گفت:
وقتی شما لفظ اقامتگاه های غیرمجاز را به کار می برید؛ نه تنها آژانس بلکه هیچ مکان دیگری هم نمی تواند آن را به گردشگران اختصاص دهد. مگر آژانس ها در حال کار کردن با اقامتگاه های غیرمجاز هستند که چنین صحبت هایی مطرح می گردد؟
وی ادامه داد:
در حال حاضر هتل ها، اقامتگاه های بوم گردی، خانه مسافرها همگی جزو اقامتگاه های مجازی به شمار می آیند که مصوبه دارند. بر این اساس هیچ کس نمی تواند جلوی کار دفاتر را بگیرد و بگوید که شما حق ندارید با این دستگاه های اقامتی کار کنید. حال اگر سیاست تشکیل خانه مسافرها غلط بوده باید این سیاست را درست کنید ولی وقتی به آنها اجازه کار داده شده، نمی توان جلوی کار کردن با آنها را گرفت. البته ناراحتی هتلداران از وجود این دستگاه های اقامتی درست است و اصولا نباید اجازه تشکیل این خانه مسافرها داده می شد.
رفیعی در ادامه اعلام کرد:
چرا هتل ها با توجه به هزینه هنگفتی که برای ساخت خود نموده اند، باید خالی باشند و ما خانه مسافر داشته باشیم و دغدغه های دیگری را دنبال کنیم؟ اگر ضابطه اقامتگاه های بوم گردی برای منطقه ها ییلاقی و روستایی است، چرا مجوز می دهند که ما بوم گردی در شهرها داشته باشیم؟ مکان های بوم گردی باید خارج از شهرها باشند تا هتل های ما آسیب نبینند.
منبع: کجارو / ایلنا