دانه های بسیار ریز با فواید بسیار بزرگ!

به گزارش مجله سیاران، افزودن دانه های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می گردد، از طرفی این دانه ها سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان هم می باشند.تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قندخون، جلوگیری از پوکی استخوان، یاری به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می شوند.

دانه های بسیار ریز با فواید بسیار بزرگ!

دانه های بسیار ریز با فواید بسیار بزرگ!

نویسنده: منیره نوری فرد

افزودن دانه های تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی این دانه ها سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان هم می باشند.

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که دانه های تخم کتان سبب کاهش کلسترول، تثبیت قندخون، جلوگیری از پوکی استخوان، یاری به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان می شوند.

چگونگی مصرف تخم کتان:

بهتر است دانه های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم کتان یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن شود، در حالی که شما می توانید دانه های تخم کتان را خریداری کرده و به هنگام مصرف و به اندازه احتیاج خود، آن را با آسیاب برقی در منزل آسیاب نمایید و به شکل پودر درآورید و مصرف کنید. دانه های تخم کتان می توانند بیش از یکسال قابل مصرف باشند.

بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. اندازه مصرف تخم کتان برای افراد سالم و بزرگسال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپخوری در روز می باشد.

برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چایخوری در روز توصیه نمی شود. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی می باشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از اندازه کم آغاز کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. یک قاشق سوپخوری تخم کتان حاوی 36 کیلوکالری و یک قاشق سوپخوری از تخم کتان آسیاب شده حاوی 50 کیلوکالری انرژی می باشد.

از آنجایی که دانه های تخم کتان طعم و مزه و سبک و ملایمی دارند، می توانید به چندین روش آن را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کرده و مصرف کنید.

فواید تخم کتان:

- تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول خون و بعلاوه پایین آمدن قند خون شود. فیبر محلول موجود در تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول شود و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می تواند منجر به افزایش فشارخون و در نهایت سکته و حملات قلبی شود، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان بعلاوه می تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.

- تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند. تحقیقاتی که بر روی موش های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می باشد.

- تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می شود.

- سبب بهبود سیستم گوارش بدن می شود. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می کند و سبب هضم و دفع به موقع شده و به سلامت سیستم گوارش یاری می کند.

- ایمنی بدن را افزایش می دهد. ALA موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می شود. تحقیقات اخیر نشان داده اند که تخم کتان می تواند سبب کاهش بعضی ناهنجاری های التهابی مانند آرتریت روماتویید، لوپوس و پسوریازیس شود.

- جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های مهمی همانند لیگنان ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می تواند با پیشگیری از رشد سلول های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

احتیاط در مصرف تخم کتان!

محققان معتقدند علی رغم فواید بسیار زیادی که در تخم کتان مشاهده و اثبات شده، اما در مصرف آن نباید زیاده روی کرد. افرادی که دارای روده التهابی و تحریک پذیر می باشند، باید از خوردن تخم کتان اجتناب کنند. بعلاوه زنان باردار و مادران شیرده نباید تخم کتان مصرف کنند. از طرفی افرادی که دچار بیماری هایی مانند اندومتریوز، تخمدان پلی کیستیک و فیبرویید می باشند، هم باید از مصرف تخم کتان اجتناب کنند. محققان اظهار می دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می باشند، باید از مصرف تخم کتان اجتناب کنند. اگر تخم کتان را به اسم یک دارو مصرف می کنید، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

ترکیبات تخم کتان:

- حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله بیشتر ویتامین های گروه B بوده و دارای مهمیم و منگنز هم می باشد.

- دارای دو نوع فیبر محلول و نامحلول می باشد.

- دارای چندین نوع آنتی اکسیدان قوی از جمله لیگنان است. از آنجایی که تخم کتان یک ماده گیاهی است، یکی از برترین منابع لیگنان ها می باشد.

- حاوی اسیدهای چرب امگا-3 بوده و از این رو ضد التهاب می باشد. تخم کتان یکی از منابع غنی گیاهی است که دارای امگا-3 گیاهی به نام آلفالینولنیک اسید (ALA) می باشد. بعد از روغن تخم کتان، روغن کانولا بیشترین اندازه ALA را دارا است.

چند پیشنهاد:

- به هنگام خوردن صبحانه، آن را به شیر و کورن فلکس خود اضافه نمایید.

- به هنگام صرف ناهار، دانه های تخم کتان را به سالاد خود اضافه کرده و میل کنید.

- آن را با آبمیوه مخلوط کرده و میل نمایید.

- آن را به انواع سالادها و یا سوپ ها بیفزایید.

- آن را به ماست و یا دوغ خود اضافه کرده و میل کنید.

- آن را به سس گوجه فرنگی و یا آب انواع گوشت ها اضافه کرده و میل نمایید.

- آن را به گوشت چرخکرده اضافه کرده و سپس با آن کوفته و یا کباب درست کنید.

منبع: نشریه دنیای تغذیه، شماره 108

منبع: راسخون
انتشار: 23 مهر 1400 بروزرسانی: 23 مهر 1400 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 1245

به "دانه های بسیار ریز با فواید بسیار بزرگ!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانه های بسیار ریز با فواید بسیار بزرگ!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید