خبرنگاران قم ظرفیت ویژه ای در صادرات فرش دستباف دارد

به گزارش مجله سیاران، قم-خبرنگاران- استاندارقم با بیان اینکه قم ظرفیت ویژه ای درصادرات فرش دستباف دارد، گفت: حمایت از صنعت فرش ابریشم دستباف می تواند جان تازه ای به صادرات کشور داده و سبب ارزآوری شود.

خبرنگاران قم ظرفیت ویژه ای در صادرات فرش دستباف دارد

بهرام سرمست روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگار خبرنگاران، صنعت فرش دستباف قم را یکی از جلوه های مهم صادراتی استان دانست و اضافه کرد: قم در زمینه تولید فرش دستباف ابریشم دارای یک برند منحصر فرد جهانی است.

وی گفت: برای حل مسائل فعالان فرش دستباف درطول یک سال گذشته اقدامات قابل توجهی در این استان انجام گرفته و مهمترین آن بهبود فضای تامین مواد اولیه است.

قم مهمترین مرکز تولید فرش ابریشم دستباف کشور است و بیش از 90 درصد فرش دستباف تولید شده در این استان به کشورهای مختلف صادر می شود.

27 هزار بافنده، 350 واحد تولیدی، 130 واحد فروش، 10 کارگاه رنگرزی، 40 کارگاه قالیشویی و 31 کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت می کنند، همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای 200 عضو و اتحادیه تعاونی های تولید کننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.

اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم و شرکت سهامی فرش قم با 500 خانوار قالیباف زیر پوشش از دیگر بخش های فعال در حوزه فرش دستباف است.

سالانه به طور میانگین 40 هزار مترمربع فرش ابریشم دستباف درقم تولید و در سال حدود 10 میلیون دلار فرش از استان صادر می شود.

به گفته استاندارقم، صنعت فرش، کفش و دمپایی، صنایع پلیمری و فلزی مهمترین فرصت های صادراتی این استان هستند.

وی ادامه داد: پایه اصلی دررونق صادرات بهبود فضای کسب و کار و حمایت از واحدهای صنعتی و فعالان اقتصادی است.

استاندار قم اعلام کرد: همچنین برخی از واحدهای صنایع پلمیری استان ظرفیت قابل توجهی در صادرات کالا به کشورهای هدف صادراتی دارند.

وی اضافه کرد: بخش زیادی از حجم صادرات استان قم از نظر وزنی را صادرات صنعت کفش و دمپایی ماشینی تشکیل می دهد.

سرمست یادآور شد: عراق، افغانستان و دیگر کشورهای همجوار مهمترین بازارهای صادراتی صنعت کفش و دمپایی قم می باشند.

وی گفت: قم در صنعت کفش دارای برند ویژه خود بوده و هر سال نمایشگاه های مختلفی در سطح ملی و بین المللی برای معرفی این صنعت صورت می گیرد.

استاندار قم گفت: وجود صنایع متنوع فلزی، آهن و چدنی ظرفیت قابل توجهی برای توسعه صنعتی این صنایع و صادرات محصول نهایی ایجاد کرده است.

وی اعلام کرد: فعالیت گسترده واحدهای صنعتی تولید کننده مواد شوینده و شهرک تخصصی چوب و مبلمان نیز بر فرصت های صادراتی استان اضافه کرده است.

سرمست گفت: برای توسعه صادرات در قم جلسات کارگروه های مرتبط به صورت مستمر برگزار و سیاست های تعیین شده را به پیش می برند.

استاندار قم یادآور شد: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه 170 میلیون دلار کالا با ارزش وزنی 200 هزار تن از قم صادر شده است.

وی اضافه کرد: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.

حجم سرمایه گذاری اجرا شده برای واحدهای صنعتی و معدنی موجود استان 48 هزار و 851 میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه گذاری اجرا شده در2هزار و 225 واحد صنعتی و صنایع معدنی استان برای 56 هزار و 153 تن فرصت اشتغال ایجاد شده است.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

منبع: ایرنا
انتشار: 19 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 213

به "خبرنگاران قم ظرفیت ویژه ای در صادرات فرش دستباف دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران قم ظرفیت ویژه ای در صادرات فرش دستباف دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید