تکنولوژی های زیادی در زمینه پایش آلودگی هوا توسعه یافته است
به گزارش مجله سیاران، به گزارش خبرنگاران، سورنا ستاری امروز در حاشیه هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت در جمع خبرنگاران اعلام کرد: رویکرد این نمایشگاه ها اکنون تغییر نموده به طوری که ما شاهد دستگاه های پیشرفته ای هستیم که توسط شرکت های دانش بنیان به فراوری رسیده است.
وی افزود: ما اکنون می توانیم احتیاجهای دانشگاه ها و آزمایشگاه ها را به واسطه شرکت های دانش بنیان مرتفع کنیم.
ستاری افزود: همچنین علاوه بر تامین احتیاج مراکز خودمان می توانیم صادرات تجهیزات آزمایشگاهی داشته باشیم.
وی تاکید نمود: حوزه تجهیزات آزمایشگاهی حوزه ای است که شاید تا چند سال پیش کسی خیلی تصور نمی کرد احتیاج به توسعه داشته باشد و در این حد پیشرفت کند.
ستاری اعلام نمود: ما اکنون می توانیم مسائل آزمایشگاهی را با فراوری تجهیزات بومی به واسطه شرکت های دانش بنیان حل کنیم اما این احتیاج به همدلی و اراده جدی دارد.
وی با بیان اینکه این اهداف ما بدون همکاری مردم اتفاق نمی افتد، تاکید نمود: تکنولوژی های زیادی در حوزه پایش آلودگی هوا و آب به غیر از تجهیزات آزمایشگاهی توسط شرکت های دانش بنیان توسعه یافته و امیدواریم آنها به مرحله کاربردی برسند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد حمایت ها از خریداران تجهیزات آزمایشگاهی گفت: بخش دولتی شامل 50 درصد تخفیف و بخش خصوصی می تواند با استفاده از تسهیلات لیزینگ که صندوق نواوری و شکوفایی اعطا می نماید از نمایشگاه تجهیزات خرید داشته باشند.
وی همچنین در این مراسم با بیان اینکه بودجه کشور بر سه پایه حوزه دفاعی، بهداشتی و آموزشی است، یادآور شد: تا به امروز در حوزه آموزش و پژوهش به این میزان بودجه اختصاص نیافته است؛ ما باید با استفاده از این موضوع بتوانیم خود را نشان دهیم.
ستاری افزود: باید همیشه بخش خصوصی در فراوری محصولات فناورانه مشارکت داشته باشد؛ اگر خواهان این هستیم که از فعالیت های پژوهشی دستاوردی داشته باشیم همیشه باید بخش خصوصی در این زمینه سرمایه گذاری کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: نهادهای آموزشی همیشه وظیفه تربیت نسلی را دارند که قادر است مسائل کشور را مرتفع کند.
وی با اشاره به نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی گفت: ما هرگز تصور نمی کردیم روزی بتوانیم تجهیزات آزمایشگاهی با قیمت 10 میلیارد تومان را در داخل کشور بسازیم.
ستاری گفت: ما در صدد هستیم مالی را که مبتنی بر نفت و رانت بوده است تغییر دهیم که در این راستا با وزارت علوم همکاری هایی را داشته ایم.
وی اعلام نمود: در حال حاضر 6 هزار استارت آپ و 4700 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می نمایند.
ستاری افزود: فعالیت استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان که طی مبارزه با اقتصاد نفتی هستند که بیش از 110 سال بر کشور حاکم بوده است.
منبع: خبرگزاری مهر