کشف اطلاعات بی سابقه با بازسازی مغز یکی از قدیمی ترین دایناسورهای تاریخ

به گزارش مجله سیاران، دانشمندان با بازسازی ساختار مغز یکی از قدیمی ترین دایناسورهای دنیا توانستند اطلاعاتی را کشف نمایند که قبلاً در هیچ فسیلی دیده نشده بود.

کشف اطلاعات بی سابقه با بازسازی مغز یکی از قدیمی ترین دایناسورهای تاریخ

جهت دریافت خدمات هزینه بازسازی منزل با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از آی ای، دانشمندان به لطف فناوری های جدید قادر به شناخت بیشتری در خصوص دایناسورها شده اند و این بار این اتفاق در خصوص یکی از قدیمی ترین آنها که بیش از 200 میلیون سال پیش زندگی می نموده، اتفاق افتاده است.

مطالعه جدیدی که مربوط به بازسازی دیجیتالی مغز یکی از اولین دایناسورها است، عادت های غذایی و چالاکی آن را روشن نموده است.

دانشمندان دانشگاه بریستول(Bristol) با انتشار نسخه ای دیجیتالی مغز این دایناسور موسوم به تکودونتوسور(Thecodontosaurus) را بازسازی کردند و در پی آن اطلاعاتی را کشف کردند که قبلاً در هیچ فسیلی دیده نشده بود.

تکودونتوسور یا دایناسور چاله‌دندان معروف به دایناسور بریستول، دایناسوری گیاه‌خوار و کوچک بوده که در اواخر دوره تریاس و اوایل ژوراسیک می‌زیسته است. فسیل‌های این دایناسور در انگلیس و ولز یافت شده‌اند. اولین فسیل تکودونتوسور در سال 1843 در بریستول انگلیس کشف شد.

تکودونتوسور بدنی کوچک و به درازای 1.2 متر داشته است. دم او دراز و سر و گردنش کوچک بوده است. وزن بدن تکودونتوسور را در حدود 10 کیلوگرم تخمین زده‌اند. این دایناسور بر روی دو پا راه می‌رفته و از دستان خود فقط در هنگام جهش یا خوردن گیاهان کوتاه استفاده می‌نموده است. همچنین دندان‌های او کوچک و مناسب تغذیه از گیاهان بوده است.

برای مدت ها تصور می شد که این دایناسور به شکل چهار دست و پا راه می رفته و فقط از گیاهان تغذیه می نموده است. اکنون پس از دو قرن از کشف آن، دانشمندان توانسته اند با استفاده از نرم افزار پردازش تصویر، اطلاعات جدیدی را بدون آسیب رساندن به فسیل این دایناسور دریافت نمایند.

محققان با استفاده از مدل های سه بعدی فراوری شده از سی تی اسکن، از روش پیشرفته تصویربرداری و مدل سازی سه بعدی استفاده کردند. آنتونیو بالل نویسنده اصلی این تحقیق می گوید: با وجود اینکه مغز واقعی مدت هاست که از بین رفته است، این نرم افزار به ما امکان می دهد شکل مغز و گوش داخلی را به وسیله ابعاد حفره های قابل مشاهده در فسیل آن بازسازی کنیم.

وی اضافه نمود: تجزیه و تحلیل های ما نشان داد که قسمت هایی از مغز آن که با ثابت نگه داشتن سر و چشم و نگاه در حین حرکت مرتبط بوده است، کاملاً توسعه یافته بوده است. این همچنین می تواند به معنای این باشد که دایناسور بریستول می توانسته گاهاً طعمه ای را نیز شکار کند، اگرچه از نظر مورفولوژی با توجه به دندان های این دایناسور، گیاهان غذای اصلی رژیم غذایی آن بوده اند.

محققان با بازسازی گوش های داخلی تکودونتوسور توانستند میزان شنوایی آن را تخمین بزنند. به نظر می رسد بیشینه فرکانس شنوایی این حیوان نسبتاً زیاد بوده و احتمالاً قادر به شنیدن جیر جیرها و صداهای حیوانات مختلف بوده است.

پروفسور مایک بنتون یکی از نویسندگان این تحقیق می گوید: بسیار عالی است که می بینیم چگونه فناوری های جدید به ما امکان می دهند از چگونگی زندگی این دایناسور کوچک که بیش از 200 میلیون سال پیش می زیسته است، اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

این تحقیق در مجله Zoological Journal of the Linnean Society منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 آذر 1399 بروزرسانی: 29 شهریور 1400 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 747

به "کشف اطلاعات بی سابقه با بازسازی مغز یکی از قدیمی ترین دایناسورهای تاریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف اطلاعات بی سابقه با بازسازی مغز یکی از قدیمی ترین دایناسورهای تاریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید