طرز تهیه کباب زردک؛ شامی خوشمزه و متفاوت اصفهانی

به گزارش مجله سیاران، با طرز تهیه کباب زردک، یکی از غذاهای محلی و لذیذ اصفهان آشنا شوید و با مزه کردن آن در منزل، سفری به نصف دنیا برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید.

طرز تهیه کباب زردک؛ شامی خوشمزه و متفاوت اصفهانی

کباب زردک یا کباب مشتی، یکی از انواع کباب های سنتی استان اصفهان است که با گوشت چرخ نموده، پیاز، زردک، آرد نخودچی و ادویه جات درست می گردد. این کباب، در واقع یک نوع شامی فوق العاده خوش طعم و خوش خوراک است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد نمود. زردک یا هویج ایرانی، یک گیاه بسیار مفید و با طعم شیرین است که با وجود فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و آهن، خواص بی شماری از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، یاری به کاهش وزن و بهبود هضم غذا دارد.

کباب زردک با یک نوع چاشنی مخصوص درست می گردد که می تواند یک شهد ساده یا ترکیب سرکه و شیره انگور باشد. این کباب با طعمی ترش و شیرین معمولا با نان یا برنج سرو می گردد و تجربه ای متفاوت از یک شامی را به شما ارائه می دهد. کباب زردک به آسانی و در کمتر از یک ساعت در خانه آماده می گردد و می توان آن را به عنوان غذای اصلی، پیش غذا، غذای پیک نیک یا یک میان وعده خوشمزه سرو کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه کباب زردک و نکات طلایی پخت آن آشنا کنیم.

هرآنچه باید درباره کباب زردک بدانید:

  • کباب زردک و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه کباب زردک
  • فواید کباب زردک
  • طعم کباب زردک

کباب زردک و طرز تهیه آن

مواد لازم برای چهار نفر

  • 250 گرم گوشت چرخ نموده
  • 4 عدد زردک
  • یک عدد پیاز پوست کنده
  • آرد نخودچی به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

مواد لازم برای شهد

  • یک چهارم پیمانه شکر
  • یک چهارم پیمانه آب
  • زعفران دم نموده به مقدار لازم
  • سبزیجات تازه برای تزئین

طرز تهیه کباب زردک

مرحله اول:

زردک ها را خوب بشویید و پوست بکنید. سپس آن ها با رنده ریز، رنده کنید و کنار بگذارید. پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را بگیرید.

مرحله دوم:

آماده سازی مایه کباب زردک: گوشت چرخ نموده، زردک و پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را در یک کاسه خوب با هم مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آرد نخودچی را به تدریج به مایه اضافه کنید تا به انسجام مورد نظر برسد؛ اما مراقب باشید تا مایه کباب زردک شما سفت نگردد. در این مرحله، اگر احساس کردید که مایه کباب، قوام لازم را ندارد، یک عدد تخم مرغ نیز به آن بیفزایید و خوب ورز دهید.

روی کاسه حاوی مایه کباب زردک را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مایه کباب استراحت کند.

مرحله سوم:

سرخ کردن کباب زردک: یک تابه مناسب را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا داغ گردد. سپس به مقدار کافی در آن روغن بریزید و برای چند دقیقه اجازه دهید تا روغن، خوب داغ گردد. از مایه کباب زردک به مقدار یک گردو بردارید و آن را با یاری دستانتان شکل دهید. سپس کباب زردک را در روغن بیندازید و آن را سرخ کنید. پس از چند دقیقه، کباب را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ گردد. این کار را با بقیه مایه کباب تکرار کنید تا تمام گردد.

مرحله چهارم:

آماده سازی شهد: شکر و آب را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید و آن ها را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا آب بجوشد و شکر به خوبی در آن حل گردد. سپس زعفران دم نموده را در شهد بریزید و خوب مخلوط کنید.

مرحله پنجم:

کباب های زردک سرخ شده را کف تابه بچینید و شهد را روی آن ها بریزید. سپس تابه را برای 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کباب ها با شهد بپزند و طعم شهد به خوبی به خورد کباب ها برود.

مرحله ششم:

کباب های نرم و ترد را در ظرف سرو بکشید و آن ها را با سبزیجات تازه تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه کباب زردک

  • از قلم نیاندازید که آب پیاز رنده شده را بگیرید تا مایه کباب زردک شما را شل نکند.
  • زردک در تمام فصول در دسترس نیست؛ به همین خاطر می توانید از هویج هم برای تهیه این کباب اصفهانی بهره ببرید.
  • مقدار مواد لازم در این دستور پخت، تقریبی هستند و شما می توانید آن ها را طبق تمایل خود تغییر دهید.
  • اگر طعم ملس را به طعم شیرینی ترجیح می دهید، دو قاشق غذاخوری سرکه و دو قاشق غذاخوری شیره انگور به شهد اضافه کنید.
  • بعضی افراد به جای شهد از ترکیب سه قاشق غذاخوری شیره انگور و پنج قاشق غذاخوری سرکه استفاده می نمایند. برای این کار، سرکه را به همراه شیره و نصف لیوان آب در تابه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید. پس از اینکه مخلوط سرکه و شیره به نقطه جوش رسید، حرارت زیر تابه را کم کنید و کباب های سرخ شده را در آن بچینید تا برای یک ساعت با هم بپزند.
  • حتما بعد از اضافه کردن شیره و سرکه طعم کباب را بچشید تا طبق سلیقه خود، مقدار سرکه یا شیره را افزایش دهید.
  • کباب های زردک را می توان به هر شکلی درست کرد؛ اما در حالت سنتی، کباب ها را به مقدار بامیه درمی آورند و سرخ می نمایند. ظاهر این کباب تقریبا شبیه به کباب لقمه است.
  • کباب زردک را می توان در کنار پوره سیب زمینی، سیب زمینی کبابی یا سیب زمینی پخته و طعم دار شده و بعلاوه لوبیا، نخود فرنگی یا هویج طعم دار شده کبابی یا آب پز سرو کرد.

فواید کباب زردک

زردک، شقاقل یا هویج ایرانی، یک نوع گیاه از گیاهان ریشه ای است که از هزاران سال قبل در سراسر دنیا کشت می شده است. زردک دارای ریشه های بلند و خامه ای رنگ و دارای طعمی نسبتا شیرین است. این هویج با رنگی مایل به سفید، حاوی مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی و آهن و بعلاوه فولات و ویتامین های B ،C ،E و K است. جالب است بدانید که سبزیجات سفید، دارای مقادیر بسیار بالای فیبر هستند که به کاهش سطح کلسترول، کاهش سطح قند خون ، کاهش چاقی و افزایش هضم یاری می نمایند. در ادامه به بعضی از خواص این گیاه شگفت انگیز اشاره خواهیم کرد.

  • بهبود سلامت قلب: زردک حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که با گشاد کردن عروق به کاهش فشار خون و استرس روی قلب، یاری شایانی می نماید. وجود فولات در این گیاه نیز با کاهش سطح هموسیستئین در خون، شما را از خطر بیماری های قلبی دور نگه می دارد. زردک با مقادیر بالای فیبر، سطح کلسترول را پایین می آورد و به همین خاطر به جلوگیری از سکته مغزی، آترواسکلروز و سایر مسائل عروق کرونر نیز یاری می نماید.
  • کاهش وزن: زردک با جلوگیری از ترشح گرلین (هورمون گرسنگی) و بهبود هضم به کاهش وزن یاری می نماید.
  • هضم بهتر: فیبر محلول در زردک، با تسهیل فرآیند هضم، منجر به تسهیل حرکت سالم غذا به وسیله دستگاه گوارش می گردد. فیبر با کاهش یبوست و جلوگیری از سایر اختلالات دستگاه گوارش، شما را از گزند بسیاری از بیماری ها دور نگه می دارد.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: زردک سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و ترکیبات آلی است که با از بین بردن رادیکال های آزاد و محافظت از بدن در مقابل فرآورده های سمی متابولیسم سلولی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نمایند.
  • بهداشت دهان و دندان: ویتامین C و فولات موجود در زردک به بهبود سلامت کلی دهان با جلوگیری از التهاب لثه و زبان، دندان درد و بوی بد دهان یاری می نمایند. این مواد با حفظ سلامت لثه، از دندان های شما نیز محافظت می نمایند.
  • تقویت استخوان ها: زردک سرشار از منگنز، کلسیم و روی است و به فراوری غضروف و تقویت استخوان یاری می نماید. با خوردن زردک می توانید از مسائل اسکلتی مانند پوکی استخوان و علائم آرتریت (التهاب استخوانی) دور بمانید.
  • تقویت سلامت چشم و بینایی: اسید اسکوربیک از بروز مسائل مختلف چشمی از جمله دژنراسیون ماکولا یا تاری دید در افراد مسن جلوگیری می نماید. آنتی اکسیدان های موجود در زردک نیز از چشم در برابر صدمات ناشی از خورشید محافظت می نمایند.
  • فراوری آنزیم: منگنز موجود در زردک به فراوری آنزیم هایی یاری می نماید که برای سلامت دستگاه گوارش، عملکرد آنتی اکسیدان، بهبود زخم و ... بسیار حیاتی هستند.
  • جلوگیری از بیماری های تنفسی: زردک با خواص ضد التهابی و وجود کاروتنوئید، به درمان بسیاری از مسائل تنفسی و عفونت ها از جمله سینوزیت، آسم، خس خس سینه، آمفیزم (کیسه های هوای آسیب دیده در ریه ها)، برونشیت و تنگی نفس یاری می نماید.
  • جلوگیری از کم خونی: ویتامین C، ویتامین B9 و آهن موجود در زردک به افزایش جریان خون و جلوگیری از کم خونی به خصوص در خانم ها یاری می نمایند. ضمناً، ویتامین E با یاری به ساخت گلبول های قرمز، باعث افزایش انتقال اکسیژن در بدن می گردد.
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت: با مصرف زردک می توانید از خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در امان بمانید.
  • مراقبت از پوست، مو و ناخن: زردک، منبع غنی ویتامین C است و خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد پیری دارد. این خواص به جلوگیری از چین و چروک، تقویت خاصیت ارتجاعی پوست و ترمیم سلول های آسیب دیده پوست یاری بسیاری می نماید.
  • پیشگیری از سرطان، کاهش مقدار ابتلا به سرطان روده، ارتقای رشد، جلوگیری از بیماری های عصبی، تقویت سلامت مغز، باز کردن انسدادهای کبدی و برطرف صفرا، تقویت معده، پیشگیری از زخم معده و انواع مسائل گوارشی از دیگر فواید مصرف زردک هستند.

طعم کباب زردک

کباب زردک که با نام کباب مشتی نیز مشهور است، یکی از انواع غذاهای محلی اصفهان است که با طعم ترش و شیرین خود، شما را شگفت زده خواهد نمود. در سفر به اصفهان، خود را به یکی از رستوران های سنتی این شهر مهمان کنید و کباب زردک را با برنج یا نان سفارش دهید. طعم و مزه کباب زردک با وجود چاشنی سرکه و شیره با هر شامی و کبابی که تا به امروز امتحان نموده اید، فرق می نماید.

هوس سفر به اصفهان و مزه کردن غذاهای محلی به سرتان زده است؟ پس دست به کار شوید و به آشپزخانه بروید تا کباب زردک را با دستور پخت شده در این مقاله درست کنید. با مزه کردن این کباب محلی اصفهانی، می توانید سفری به اصفهان، نصف دنیا داشته باشید. اگر پیروز به درست کردن این کباب خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / نمناک / chishi.ir / sarashpazpapion.com / irancook.ir
انتشار: 18 فروردین 1401 بروزرسانی: 18 فروردین 1401 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 1428

به "طرز تهیه کباب زردک؛ شامی خوشمزه و متفاوت اصفهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب زردک؛ شامی خوشمزه و متفاوت اصفهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید