طرز تهیه اینجرا؛ نان سنتی اتیوپی
به گزارش مجله سیاران، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه اینجرا، نان ملی اتیوپی، به قاره زیبای آفریقا سفر خواهیم کرد.
هوس یک غذای تازه و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط جهان را رقم بزنید.
خبرنگاران میخواهد هرروز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور زیبای اتیوپی در شاخ آفریقا سفر کنیم و یک غذای لذیذ به نام اینجرا (Injera ) را بپزیم؛ غذایی که بیشتر شبیه به یک ظرف است. اینجرا در واقع پنکیک یا نان اسفنجی شکلی است که با خوراک های مختلفی از سراسر کشور پر می گردد.
اینجرا چیست؟
اینجرا از غله ای به نام تف (teff) یا خاکشیر تهیه می گردد که گیاهی بومی در شاخ آفریقا است. این نان لذیذ و خوشمزه تقریبا، پایه تمام وعده های غذایی و یکی از عناصر کلیدی آشپزی کشور اتیوپی به شمار می آید.
اینجرا در واقع، نوعی نان با ظاهر اسفنجی است که بیشتر در کشورهای اتیوپی و اریتره خورده می گردد. برای تهیه اینجرا، آرد حاصل از دانه های خاکشیر را با آب مخلوط نموده و به مدت چند روز آن را رها می نمایند تا فرایند تخمیر انجام گردد و سپس، آن را می پزند. این غذا، یکی از غذاهای بومی و ملی کشور اتیوپی و اریتره است.
خاستگاه اینجرا
گفته می گردد که تف، هزار سال قبل از میلاد مسیح به وسیله اقوام قبل از پادشاهی آکسومیت ها، در مکانی که هم اکنون بخش شمالی کشور اتیوپی است، کاشته می شده است. اگرچه قدمت شواهد موجود از طبخ و استفاده از اینجرا به اواخر قرن پنجم یا ششم میلادی برمی گردند.
اینجرا تا قرن سیزدهم، یکی از مواد اولیه رژیم غذایی مردم این منطقه در کنار غذاهایی بود و کماکان در اتیوپی، مشهور و پرطرفدار است. اینجرای اولیه بر میتادهای سفالی (mitad) یا صفحات گرد بزرگ سفالی روی آتش باز، پخته می شد.
مواد لازم
برای طبخ 5 اینجرا
- سه چهارم لیوان خاکشیر آسیاب شده
- 1 لیوان آب
- نمک به اندازه لازم
- یک چهارم لیوان روغن برای چرب کردن
دستور پخت
1. خاکشیر را با آب در یک کاسه مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید و آن را در دمای اتاق کنار بگذارید. پس از گذشت سه روز و ظاهرشدن حباب و ترش شدن مزه آن، کار طبخ اینجرا را شروع کنید (گاهی اوقات، یک شب هم برای آماده شدن پایه نان کافی است).
2. زمانی که ترکیب تخمیرشده آب و خاکشیر، قوام لازم برای ایجاد یک خمیر نازک پنکیکی را داشت، کم کم به آن نمک اضافه کنید تا زمانی که بتوانید طعم نمک را در خمیر تشخیص دهید.
3. یک ماهیتابه به قطر 20 سانتی متر یا بزرگ تر را چرب کنید و آن را روی شعله میانه گاز بگذارید.
4. پس از داغ شدن ماهیتابه، اندازه کافی از خمیر را بردارید و داخل ماهیتابه بریزید تا کف آن را بپوشاند.
5. خمیر را کمی بپزید تا در سطح نان، حباب هایی ظاهر شوند و گوشه های آن به سمت بالا برگردند. اینجرا را هیچ وقت برنگردانید و اجازه ندهید که رنگ آن به سمت قهوه ای برود.
6. اینجرا را از ماهیتابه دربیاورید و اجازه دهید تا سرد گردد. برای اینکه اینجراهای پخته به هم نچسبند، از فویل یا سلفون بهره ببرید.
7. اینجرا را با خورش یا خوراک موردعلاقه خود سرو کنید.
ویدیو
سفر به اتیوپی با طعم اینجرا
اینجرا کمی تلخ مزه است و موقع خوردن در دهان کش می آید، اما با اینحال، شما را با طعم منحصربه فرد خود شگفت زده خواهد نمود. این غذا به دو طریق در میز شما ظاهر می گردد؛ اول به عنوان پنکیکی که بشقاب شما را پر نموده و با غذاهای اصلی موردعلاقه شما پر شده است و دوم به عنوان یک نان، در یک بشقاب جداگانه که بیشتر شبیه به یک حوله داغ در یک بشقاب مسطح است.
آیا تا به امروز پیروز شده اید غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غرای خوشمزه جهان را طبخ کنید؟ نظرات خود را برا ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران بنویسید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / lonelyplanet