دستورالعمل یک هفته ای برای رهایی از افسردگی
به گزارش مجله سیاران، محققان اثر وقفه یک هفته ای در استفاده از رسانه های اجتماعی را بر بزرگسالان 18 تا 72 ساله آنالیز کردند.
به گزارش ایندیپندنت، در این تحقیق از شرکت نمایندگان خواستند یا یک هفته از رسانه های اجتماعی استفاده ننمایند یا همچنان طبق معمول در آن ها پرسه بزنند.
طبق نتایج تحقیقی نو، یک هفته استفاده نکردن از رسانه های اجتماعی می تواند بهبود چشمگیری در وضع سلامت روان ایجاد کند و افسردگی و اضطراب را کاهش دهد.
در این مطالعه کوچک، از شرکت نمایندگان خواستند یا یک هفته از رسانه های اجتماعی استفاده ننمایند یا همچنان طبق معمول در آن ها پرسه بزنند.
بعضی شرکت نمایندگان با این کار هفته ای 9 ساعت وقتشان که قبلا به پرسه زنی در اینستاگرام، فیس بوک، توییتر و تیک تاک می گذشت، آزاد شد.
طبق این تحلیل که در نشریه روانشناسی سایبری، رفتار و شبکه سازی اجتماعی (Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking) منتشر شده است سلامت کسانی که یک هفته وقفه در استفاده از رسانه های اجتماعی ایجاد کردند از میانه 46 درجه در مقیاس سلامت روان وارویک-ادینبرو به 55.93 درجه افزایش یافته است.
مقدار افسردگی در این گروه از 7.46 به 4.84 و مقدار اضطراب از 6.92 به 5.94 درجه در این مقیاس کاهش یافت.
دکتر جف لمبرت، محقق اصلی این پژوهش از بخش سلامت دانشگاه بث گفت پرسه زنی در رسانه های اجتماعی چنان همه گیر است که بسیاری از ما تقریبا بدون فکر این کار را می کنیم.
لمبرت گفت: می دانیم استفاده از رسانه های اجتماعی بسیار رایج است و نگرانی از اثر های آن بر سلامت روان رو به افزایش است. به همین علت در این مطالعه می خواستیم ببینیم آیا اگر صرفا از افراد بخواهیم یک هفته از این رسانه ها استفاده ننمایند برای سلامت روان فایده ای دارد یا نه.
بسیاری از شرکت نمایندگان در پژوهش گفته اند دوری از رسانه های اجتماعی اثر های خوبی داشته و در مجموع خلق و خوی شان بهتر و اضطرابشان کمتر شده است. این نشان می دهد حتی وقفه ای کوتاه هم می تواند اثرگذار باشد.
در این مقاله آمده است شمار بزرگسالانی که در بریتانیا از رسانه های مجازی استفاده می نمایند از 45 درصد در سال 2011 به 71 درصد در سال 2021 رسیده است و 97 درصد افراد 16 تا 44 ساله را شامل می گردد.
رایج ترین فعالیتی که کاربران رسانه های اجتماعی انجام می دهند پرسه زدن در لابه لای مطالب است.
نتایج این پژوهش یافته های مطالعات پیشین در ایالات متحده و بریتانیا که پیوندی بین استفاده از رسانه های اجتماعی و افزایش افسردگی و اضطراب دیده بودند را تایید می نماید.
پژوهشگران گفته اند می خواهند در ادامه این تحقیق ببینند آیا وقفه های کوتاه در استفاده از رسانه های اجتماعی می تواند به اقشار مختلف از قبیل جوانان یا مبتلایان به مسائل روانی بالینی یاری کند یا خیر.
منبع: فرارو