طرز تهیه آبگوشت دوغ دار؛ غذا اصیل اراک و لرستان

به گزارش مجله سیاران، طرز تهیه آبگوشت دوغ دار به روش اراک و استان لرستان و همه فوت و فن های درست کردن این آبگوشت خوشمزه آشنا شوید.

طرز تهیه آبگوشت دوغ دار؛ غذا اصیل اراک و لرستان

آبگوشت دوغ دار، آبگوشت دوگوله دودار یا آبگوشت کشک یکی از غذا های سنتی و خوشمزه شهر اراک در استان مرکزی و استان لرستان است.

طرز تهیه آبگوشت دوغ دار؛ غذا اصیل اراک و لرستان

روش تهیه این دو آبگوشت شباهت زیادی به هم دارد، اما یکی از تفاوت های اصلی آبگوشت دوغ دار در اراک و استان لرستان این است که برای تهیه آبگوشت دوغ دار اراک برخلاف آبگوشت دوغ دار لرستان از چغندر سفید استفاده می گردد.

مواد لازم جهت تهیه آبگوشت دوغ دار اراکی:

مراحل تهیه آبگوشت دوغ دار اراکی

آبگوشت دوغ دار یکی از خوشمزه ترین غذا های اراک در فصول سرد سال است که برای تهیه آب معمولا از ترکیب، گوشت، بادمجان، حبوبات و کشک استفاده می گردد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه آبگوشت دوغ دار آشنا شوید.

مرحله اول؛ نخود و لوبیا را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه دوگوله دودار یا آبگوشت دوغ دار مرکزی باید نخود و لوبیا را در یک ظرف آب بریزید و برای یک شب بخیسانید. در این مدت باید چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد.

مرحله دوم؛ مواد آبگوشت را بپزید

بعد از این که حبوبات را خیساندید، در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت اراکی باید نخود و لوبیا را همراه با گوشت، پیاز خرد شده، زردچوبه و ادویه آبگوشتی در قابلمه بریزید. قابلمه را روی گاز قرار دهید و بعد از 1 ساعت که گوشت و حبوبات تقریبا پختند، چغندر را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس چغندر خرد شده را به سایر مواد آبگوشت اضافه کنید.

مرحله سوم؛ بادمجان ها را سرخ کنید

در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت دوگوله دودار باید به سراغ سرخ کردن بادمجان ها بروید. ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. حالا بادمجان ها را خرد کنید. مقداری نمک روی آن ها بریزید و چند دقیقه صبر کنید. در نهایت بادمجان ها را بشویید و اجازه دهید آبشان گرفته گردد. در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بادمجان ها را خوب در روغن داغ سرخ کنید.

مرحله چهارم؛ آبگوشت دوغ دار را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت دودار اراک باید بعد از این که آبگوشت شما تقریبا آماده شد، بادمجان سرخ شده را به آن اضافه کنید. چند دقیقه بعد که آبگوشت جا افتاد، کشک غلیظ و یکدست شده را همراه با نمک و فلفل به آبگوشت اضافه کنید.

مواد آبگوشت را خوب هم بزنید و بعد از 2 دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. آبگوشت را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید و از طعم این آبگوشت اراکی خوشمزه لذت ببرید.

مواد لازم جهت تهیه آبگوشت دوغ دار لرستان:

مراحل تهیه آبگوشت دوغ دار لرستان

یکی دیگر از معروف ترین و خوشمزه ترین انواع آبگوشت دوغ دار متعلق به استان لرستان است. برای تهیه این آبگوشت برخلاف آبگوشت دوغ دار اراکی از چغندر سفید استفاده نمی گردد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه آبگوشت دوغ لرستان آشنا شوید.

مرحله اول؛ همه مواد آبگوشت را بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت کشک لرستان باید حبوبات را برای چند ساعت یا یک شب در آب بخیسانید. سپس آن ها را همراه با گوشت، پیاز سرخ شده، سیر و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از 1 ساعت می توانید زردچوبه و نمک را به مواد آبگوشت اضافه کنید.

مرحله دوم؛ آبگوشت دوغ دار را آماده کنید

در این مرحله از روش تهیه آبگوشت دوغ دار باید صبر کنید تا مواد آبگوشت بپزد. در نیم ساعت نهایی پخت آبگوشت می توانید بادمجان های سرخ شده را اضافه کنید. اجازه دهید آبگوشت جا بیفتد و سپس کشک را اضافه کنید. بعد از چند قل می توانید شعله گاز را خاموش کنید و این آش را با مقداری نعنا داغ تزیین کنید.

فوت و فن های طرز تهیه آبگوشت دوغ دار

در این بخش به چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت دوغ دار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای خوشمزه تر شدن آبگوشت دوغ دار بهتر است از گوشت چرب گوسفندی و مقداری دنبه بهره ببرید.

در اراک به آبگوشت دوغ دار آبگوشت دوگوله دودار گفته می گردد.

برای تهیه آبگوشت دوغ دار بهتر است از کشک محلی و ترش مزه بهره ببرید تا آبگوشت شما خوشمزه تر گردد.

آبگوشت دوغ دار باید با حرارت ملایم و برای مدت طولانی بپزد و حسابی جا بیفتد، بنابراین در طرز تهیه آبگوشت دوغ دار شعله گاز را زیاد نکنید.

قبل از تهیه آبگوشت دوغ دار ابتدا حبوبات را برای یک شب تا صبح در آب بخیسانید و در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید. این کار به از بین رفتن نفخ حبوبات و بعلاوه پخت سریع تر آن یاری زیادی می نماید.

برای این که آبگوشت دوغ دار شما خوشمزه تر گردد، باید از مواد اولیه باکیفیت برای تهیه آن بهره ببرید.

برای تهیه آبگوشت دوغ دار معمولا از ظروف سنگی استفاده می شد. اگر به ظروف سنگی دسترسی ندارید می توانید این آبگوشت خوشمزه را در قابلمه چدن، استیل یا مس تهیه کنید.

برای این که آبگوشت دوغ دار شما خوش عطر و طعم گردد، می توانید مقداری زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.

در طرز تهیه آبگوشت کشک ساده پیشنهاد می گردد از گوشت گردن بهره ببرید.

در کنار آبگوشت دوغ دار حتما از ترشیجات بهره ببرید و این آبگوشت را در کنار نان تازه سرو کنید.

بعد از اضافه کردن کشک به آبگوشت دوغ داغ آبگوشت شما در معرض سر رفتن قرار گرفته است؛ بنابراین حواستان به غذا باشد.

مدت زمان پخت آبگوشت دوغ دار حدود 2 ساعت است، بنابراین اجازه دهید این غذا با شعله ملایم روی گاز بپزد.

سیر یکی از برترین طعم دهنده های آبگوشت دوغ دار است که موجب خوشمزه شدن این غذا می گردد.

برای تهیه آبگوشت دوغ دار بهتر است نمک را بعد از پخت گوشت و حبوبات به غذا اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک به آبگوشت موجب دیرپز شدن گوشت و حبوبات می گردد.

برای تهیه آبگوشت دوغ دار معمولا از ترکیب نخود و لوبیا سفید استفاده می گردد، اما در صورت تمایل می توانید از دیگر انواع حبوبات نیز در این آبگوشت بهره ببرید.

سخن نهایی

آبگوشت دوغ دار یکی از خوشمزه ترین انواع آبگوشت در استان مرکزی و استان لرستان است که برای تهیه آن از کشک محلی استفاده می گردد. اگر طعم این آبگوشت کشک خوشمزه را نچشیده اید، بهتر است دست به کار شوید و همین حالا این غذای مفید و خوش طعم را درست کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 10 دی 1402 بروزرسانی: 10 دی 1402 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 1728

به "طرز تهیه آبگوشت دوغ دار؛ غذا اصیل اراک و لرستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبگوشت دوغ دار؛ غذا اصیل اراک و لرستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید