ماموریت سازمان زندان ها اصلاح مجرمین است خبرنگاران
به گزارش مجله سیاران، رئیس سازمان زندان ها، گفت: ماموریت سازمان زندان ها نه تادیب مجرمان است و نه تنبیه، بلکه اصلاح مجرمین است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، محمد مهدی حاج محمدی در نشست سراسری مدیران زندان های کشور که با هدف تبیین و تشریح نسخه ارتقا یافته سند تحول قضائی برگزار گردید، اضافه کرد: در روز ورود امام (ره) و شروع دهه فجر، تجدید عهد ما با آرمان های ایشان این است که عهد می بندیم کوشش کنیم زندان را به شرایط و آرمان های مدنظر آن بزرگوار برسانیم و در آن نقشه راهی که ایشان ترسیم کردند حرکت کنیم تا هر چه بیشتر و هرچه سریع تر به مقصود برسیم.
وی تاکید نمود: مأموریت سازمان زندان ها نه تادیب مجرمان است و نه تنبیه، بلکه اصلاح مجرمان مأموریت ما است.
حاج محمدی اضافه کرد: تنبیه و تادیبی که به اصلاح منجر گردد مطلوب و ملاک موفقیت ماست.
رئیس سازمان زندان ها ادامه داد: از روز اول خدمت در سازمان، مأموریت اصلاح مجرمین و اهتمام به مقوله توسعه اشتغال به عنوان محور اصلاح و تربیت زندانیان را مدنظر داشتیم.
وی اضافه کرد: اجرای سند تحول دستور و خواست آقا است تعلل و تردید در راستا اجرای این سند را قبول نداریم و از امروز اعلام می کنیم در کنار اولویت های دوازده گانه که ابلاغ شده است و ملاک و شاخص ارزیابی مدیران استانی است؛ اولویت سیزدهم برای مدیران ستاد سازمان و ملاک ارزیابی ما، اجرای سند تحول است.
در ادامه این نشست، نسخه ارتقا یافته سند تحول قضائی توسط اصفهانی رئیس مرکز پیگیری اجرای سند تحول قضائی تشریح و مأموریت های حوزه زندان ها و نحوه عملیاتی نمودن آن مورد بحث و توضیح قرار داده شد.
صاحبکار معاون راهبردی قوه قضائیه نیز در مورد فرآیند تدوین این سند گفت: این سند در پی نگاه ویژه رئیس قوه قضائیه بر مقوله تحول و بر اساس احتیاج ها و مطالبات روز تدوین شده است.
وی اضافه کرد: این جلسه با هدف گفتگو کارشناسی برای عملیاتی نمودن کامل این سند در سازمان زندان ها تشکیل شده است.
نسخه ارتقا یافته سند تحول قضائی به عنوان مبنای عمل قوه قضائیه تا انتهای سال 1402 ابلاغ شده است.
در مقدمه این سند آمده است: بر اساس مفاد قانون اساسی، منویات امامین انقلاب و انتظارات مردم، پیامد نهایی تحول در قوه قضائیه دست یابی به عدالت و رضایت مندی مردم است. بر این اساس، سند تحول به نحوی تدوین شده است که بر اثر اجرای آن، این دو پیامد محقق گردد.
در فرآیند نگارش سند تحول قضائی، هفت مأموریت اصلی قوه قضائیه منبعث از تکالیف معین شده در قانون اساسی و همچنین سیاست های کلی نظام، مبنای تدوین سند شد. مأموریت های یادشده به این توضیح است:
مأموریت 1- رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل وفصل دعاوی و برطرف خصومات
مأموریت 2- احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی های مشروع
مأموریت 3- نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور
مأموریت 4- کشف جرم، تعقیب و مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام
مأموریت 5- پیشگیری از وقوع جرایم و دعاوی
مأموریت 6- اصلاح مجرمان
مأموریت 7- حمایت از حقوق مالکیت اشخاص
منبع: خبرگزاری دانشجو