طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه به روش اصلی
به گزارش مجله سیاران، ترشی انبه سبز یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار در جنوب ایران است که با طعمی ترش و ملس می تواند به عنوان یک چاشنی دلچسب در کنار غذا سرو گردد تا از خواص انبه استفاده کنید. تهیه این ترشی در خانه به آسانی امکان پذیر است و تنها به چند ماده اولیه ساده احتیاج دارد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه ترشی انبه کال جنوبی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه سبز با سرکه
- انبه سبز 1 کیلوگرم
- سرکه 1 لیتر
- شکر 1 پیمانه
- نمک 2 قاشق غذاخوری
- سیر 5 حبه
- فلفل قرمز خشک به میزان لازم
- گلپر 1 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- سیاه دانه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه
1. آماده کردن انبه
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه این است که ابتدا انبه های سبز را به خوبی بشویید و سپس پوست آن ها را بگیرید. انبه ها را به صورت مکعب های کوچک خرد کنید بعد روی آن ها نمک و زردچوبه بریزید و به مدت یک الی دو روز بیرون یخچال بگذارید.
نکته: ریختن نمک و زردچوبه روی تکه های انبه یاری می نماید که آب اضافه آن خارج گردد.
2. تهیه ترشی انبه
ابتدا سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید و بعد انبه ها را داخل شیشه های خشک بریزید بعد ادویه ها که شامل تخم گشنیز آسیاب شده، فلفل قرمز، سیاه دانه و سیر را به همراه سرکه به شیشه اضافه کنید و بعد در شیشه را ببندید و در جایی خشک و خنک قرار دهید تا ترشی شما جا بیافتد. دقت کنید که این ترشی بعد از یک هفته آماده است اما هرچه بیشتر بماند، طعم بهتری خواهد داشت.
نکته: ترشی انبه سبز را می توانید تا چند ماه در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی انبه سبز
تهیه کردن ترشی یک هنر است که همه می توانند آن را تجربه نمایند. تهیه ترشی انبه با سرکه هم البته یک هنر خاص است که می توانید با دانستن و رعایت نکات و فوت وفن های آن به آن دست یابید.
انواع انبه مورد استفاده
مناسب ترین نوع انبه برای تهیه ترشی انبه سبز یا انبه کال است چون این انبه ها سفت هستند و به خوبی در ترشی باقی می مانند. البته انبه رسیده هم استفاده می گردد اما چون نرم است و ممکن است در ترشی له گردد کمتر استفاده می گردد.
برترین سرکه برای تهیه ترشی انبه
برای تهیه ترشی انبه با سرکه هم می توانید از سرکه سفید هم سرکه سیب بهره ببرید. اما خوب است به نکات زیر دقت کنید:
- سرکه سفید: ترجیحا سرکه سفید استفاده گردد زیرا طعم ملایم تری دارد و رنگ انبه را تغییر نمی دهد.
- سرکه سیب: می تواند استفاده گردد اما طعم قوی تری به ترشی می دهد.
استفاده از ادویه های متنوع در تهیه ترشی انبه
می توانید از سایر ادویه ها مانند پودر زنجبیل، پودر زیره و پودر فلفل سیاه هم در تهیه این ترشی بهره ببرید. برای اینکه ترشی شما ظاهری زیباتر داشته باشد، می توانید از چند حلقه هویج و فلفل دلمه ای هم در آن بهره ببرید.
انواع روش های استفاده از انبه
انبه یک میوه تابستانی است که سرشار از خواص است اما علاوه بر مصرف آن به شکل خام می توانید از انبه به شکل های زیر هم بهره ببرید.
- سالادها: افزودن انبه به سالادها برای طعمی ترش و شیرین.
- سس ها: استفاده از انبه در سس ها برای طعم دهی. طرز تهیه سس انبه را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
- مصرف به عنوان چاشنی: استفاده از ترشی انبه به عنوان چاشنی در کنار غذاها.
- اسموتی: استفاده از انبه برای تهیه نوشیدنی های خوشمزه و خنک. طرز تهیه اسموتی انبه را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.