افزایش کیفیت صادرات محصولات کشاورزی با فناوری پلاسمای سرد

به گزارش مجله سیاران به نقل از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر سید مهدی زیارت نیا معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: این مؤسسه با همکاری شرکت FEMTO Science کره جنوبی، مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را راه اندازی کرد.

افزایش کیفیت صادرات محصولات کشاورزی با فناوری پلاسمای سرد

وی با بیان اینکه این شیوه امروزه در بسیاری از شاخه های دانش و فناوری از جمله پزشکی، صنایع الکترونیک، رنگ، پلیمر، مواد و متالوژی، کشاورزی و صنایع غذایی کاربرد گسترده ای پیدا نموده بیان کرد: در بین انواع پلاسما، پلاسمای سرد به علت کار در دمای پایین، در کاربردهای بیولوژیکی و صنایع غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و افق های نوید بخشی را در بهبود کیفیت محصولات غذایی به وجود آورده است.

زیارت نیا گفت: دمای پایین، پرتوهای مختلف در طول موج ها و میدان های الکتریکی متغییر، قابلیت راهنمایی و عکس العمل قوی در میدان های الکترو مغناطیسی به دلیل وجود حامل های باردار از جمله مشخصات عملکردی این فناوری به شمار می فرایند.

وی به بیان چالش های صنعت غذا و کشاورزی در کشور پرداخت و اضافه نمود: حفظ ارزش های غذایی محصولات در راستا فرآوری و نگهداری مواد غذایی همیشه یکی از مهمترین دغدغه های محققان این عرصه است.

فرایند رو به گسترش استفاده از فناوری های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: فرآیندهای حرارتی که امروزه برای فراوری محصولات غذایی بکار می رود ضمن غیر فعال کردن بعضی عوامل میکروبی بیماری زا، دارای اثرات منفی روی رنگ، طعم و ارزش تغذیه ای مواد غذایی هستند که برای حفظ کیفیت مواد غذایی در فرآیند فراوری، استفاده از فناوری های غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی در حال گسترش است.

کاهش بار میکروبی مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا

زیارت نیا در مورد سایر ویژگی های کاربردی پلاسمای سرد در کشاورزی و صنایع غذایی اظهار کرد: غیر فعال سازی میکرو ارگانیسم ها، اثرگذاری بالا و دراز مدت، سهولت کاربرد و کوتاه بودن زمان فرآیند، عدم استفاده از مواد شیمیایی و قابلیت استفاده در فشار اتمسفری یا خلاء از جمله ویژگی های استفاده از این فناوری است.

معاون پژوهشی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خدمات قابل ارائه در مرکز تحقیقات و خدمات پلاسما را شامل کاهش بار میکروبی در مواد غذایی و گیاهان دارویی در سطح استانداردهای اروپا، بهبود راندمان جوانه زنی و رشد رویشی بذر گیاهان دارویی و زراعی، فراوری انواع آب های پلاسمایی با کاربرد در صنایع غذایی و کشاورزی و سایر خدمات پژوهشی و تخصصی مبتنی بر کاربرد پلاسما در محصولات غذایی و کشاورزی بیان کرد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 7 تیر 1399 بروزرسانی: 7 تیر 1399 گردآورنده: cyaran.ir شناسه مطلب: 397

به "افزایش کیفیت صادرات محصولات کشاورزی با فناوری پلاسمای سرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش کیفیت صادرات محصولات کشاورزی با فناوری پلاسمای سرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید